Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


En utstilling av barnetegninger på byggegjerdene i Thorvald Meyers gate åpnet i går ettermiddag.
Torsdag 23. mai åpnet en utstilling av barnekunst i Birkelunden som skal forskjønne området mens Thorvald Meyers gate blir oppgradert. For å gjøre anleggsområdet i Thorvald Meyers gate-prosjektet til en hyggelig opplevelse har elever ved Oslo kulturskole jobbet med kunst på byggegjerder – og nå er resultatet ferdig.

Byråd for kultur, idrett og frivillighet, Rina Mariann Hansen, sørget for snorklippingen og den formelle åpningen av arrangementet. Tilstede var også lærere ved Oslo kulturskole og mange av barna som har laget tegningene. Sporveien serverte vafler og drikke til alle fremmøtte.
Bymiljøetaten er byggherre for oppgraderingen av Thorvald Meyers gate og var vertskap for arrangementet sammen med Kulturetaten i Oslo kommune.

Les mer: Barnekunst i Birkelunden og på Olaf Ryes plass

Del av Trikkeprogrammet
Oppgraderingen av Thorvald Meyers gate er en del av Trikkeprogrammet. Flere av byens gater opprustes i disse dager, samtidig som de tilrettelegges for å ta imot nye, moderne trikker for testkjøring fra 2020. Prosjektet i Thorvald Meyers gate omfatter opprustning av gaten, trikkeskinner, fortau og holdeplasser, samt fornyelse av deler av vann- og avløpsnettet.

Thorvald Meyers gate skal gjøres om til kollektivgate og fotgjengere og trikk prioriteres når gaten står ferdig i  2021. Arbeidene er delt i tre faser; midtre, nedre og øvre del. I februar i år startet arbeidene i midtre del, der trikken nå kjører på ett spor og holdeplassen på Olaf Ryes plass er midlertidig stengt.

Bymiljøetaten gjennomfører oppgraderingen av Thorvald Meyers gate i samarbeid med Sporveien, Ruter og Vann- og avløpsetaten.

– Sammen med vår entreprenør Isachsen Anlegg AS gjør vi det vi kan for å tilrettelegge best mulig i anleggsperioden. Kunstprosjektet og utstillingen som åpnet i dag er et slikt tiltak, forteller avdelingsdirektør Torunn Carlsson i Bymiljøetaten.

Les også: Slik blir nye Thorvald Meyers gate 
Les også: Visjon om en grønnere by

Se bilder fra kunståpningen her:

Byråd for kultur, idrett og frivillighet i Oslo kommune, Rina Mariann Hansen, åpnet kunstutstillingen.

Barn fra Oslo kulturskole sto for det musikalske innslaget.

Kunst på byggegjerder I.

Kunst på byggegjerder II.

Kunst på byggegjerder III.

Kunst på byggegjerder IIII.

Kunst på byggegjerder V.

Kunst på byggegjerder VI.

Noen av barna fra Oslo kulturskole som har laget tegningene.

Sporveien sto for servering av vafler og drikke til de fremmøtte.

Les også: Om Trikkeprogrammet
Les også: Oslos nye trikker: Si hei til SL18


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter