Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Vinteren 2020–2021 kommer de nye trikkene til Oslo for testkjøring. En trikkemodell i en til en-størrelse er laget for å vise hvordan SL18-trikken skal se ut. Se bildene!


Trikken på bildet er en modell av den nye SL18-trikken. De nye trikkene vil fortsatt være blå, men nyansen er en anelse lysere enn på dagens trikker.

Oslo kommune gjennomfører nå tidenes satsning på trikk, hvor Sporveien har fått ansvaret for å kjøpe inn 87 nye trikker til en kostnad på inntil drøye 4 milliarder kroner.

Nå er en 18 meter lang trikkemodell ferdig produsert i Spania. Denne er identisk med trikkene som om et drøyt år kommer til Oslo for testkjøring.

– Trikkemodellen som nå er laget er helt identisk med hvordan den faktiske trikken blir, i en til en-størrelse. Det gjør at vi nå endelig kan vise frem de første bildene av de nye, moderne, robuste og kostnadseffektive trikkene til hovedstaden, sier prosjektsjef Bjørn Bjune i Sporveien Trikken.

Les også: 87 nye, moderne trikker til Oslo

De nye, moderne trikkene er bestilt av den spanske leverandøren CAF, og produksjonene er så vidt påbegynt. Etter kontraktinngåelsen i 2018 har prosjektet vært igjennom en design- og prosjekteringsfase der det er gjort tilpasninger på enkelte deler av interiøret og de tekniske løsningene.

Les også: Spanske CAF besøker Oslo

Trikkemodellen har blitt utviklet for å gi prosjektet muligheten til å teste, kvalitetssikre og verifisere ulike løsninger før selve produksjonsstarten.

Bedre plass til flere reisende
Utvendig er de nye trikkene lakkert i omtrent samme blåfarge som dagens trikker. Der stopper de fleste likhetene.

– De som reiser med de nye trikkene vil oppleve en stor oppgradering sammenlignet med trikketilbudet i dag. Gjennom Trikkeprogrammet utvikler vi neste generasjons trikketilbud. Utvilsomt det mest spennende prosjektet man kan jobbe med i Norge, sier en engasjert prosjektsjef Bjørn Bjune.

Les mer: Alt om Trikkerprogrammet

De største forskjellene for deg som reiser med de nye trikkene er at disse blir lengre og romsligere enn dagens trikker og derfor har plass til flere passasjerer.

– Trikken har i dag 50 millioner reisende i året. Når de nye trikkene kommer kan vi frakte dobbelt så mange, siden vi både får flere trikker og større trikker enn i dag, forteller Bjune.

Antall trikker økes fra dagens 71 til 87 nye trikker og de nye trikkene har plass til 220 passasjerer.

Trange trikker med trapper er snart historie 
Av- og påstigningen vil være langt enklere enn på dagens trikker; særlig for reisende med rullestol eller barnevogn. Oslos nye trikker blir nemlig 100 prosent lavgulvtrikker med universell utforming. Det betyr at dagens trange trikker med trapper snart er historie.

– Det har vært viktig for oss at de nye trikkene blir et miljøvennlig fremkomstmiddel tilgjengelig for alle. Her har Sporveien og Ruter samarbeidet godt med ulike grupper reisende som har vært involvert i utformingen og tilpasningen av den nye trikken, forteller prosjektsjef Bjune.

Det blir USB-kontakter tilgjengelig i de nye trikkene og all reiseinformasjon vil bli vist på digitale informasjonsskjermer. Designet er lyst, luftig og moderne, og flere har sammenlignet inntrykket man får innvendig med dagens T-bane i Oslo.

Les også: Nye trikker tilgjengelige for alle
Les også: Visjon om en grønnere by


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter