Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Fra og med onsdag 28. august kan du prøvesitte setene i den nye SL18-trikken.


Kom til Rådhusplassen og opplev Oslos nye trikk på nært hold!

Onsdag 28. august blir en 18 meter lang modell av Oslos nye trikk avduket. Arbeidet med å produsere de 87 nye, moderne trikkene til Oslo er i full gang, og med denne modellen – i full 1:1-størrelse – blir det for aller første gang mulig å se og oppleve den nye trikketypen SL18.

Trikkemodellen blir avduket i et stort telt på Rådhusplassen og den vil gi et godt inntrykk av hvordan de ferdige trikkene ser ut når de kommer for testkjøring vinteren 2020–2021.

Alle som ønsker det har muligheten til å se og oppleve trikkemodellen på Rådhusplassen frem til søndag 1. september. Det blir program og aktiviteter for både små og store i løpet av de fem dagene trikkemodellen vil være utstilt.

Les også: 87 nye, moderne trikker til Oslo

Alle er hjertelig velkommen til å oppleve trikken og ta den nærmere i øyesyn!

Mer om programmet Teltet med trikkemodellen har følgende åpningstider:

  • Onsdag 28. august: Kl 14.00–21.00
  • Torsdag 29. til og med lørdag 31. august: Kl 09.00–21.00
  • Søndag 1. september: Kl 09.00–16.00

Følg med på Fremtidensbyreise.no og Sporveien på Facebook for mer informasjon om hva som står på programmet de dagene trikkemodellen er utstilt på Rådhusplassen.

Del av miljøhovedstadsåret
Oslo er Europeisk miljøhovedstad i 2019 og utstillingen av trikkemodellen er en del av Miljøhovedstadens program. I løpet av uke 35 er flere ting planlagt i Oslo som del av Miljøhovedstadsåret, les mer om dette her.

Her er et bilde av SL18-trikkemodellen som snart er å se i Oslo. Modellen gir et godt inntrykk av hvordan den ekte trikken vil se ut.

Trikkemodellen er i full størrelse og gir vil være tilgjengelig for alle. 


Du kan gå inn i trikkemodellen på Rådhusplassen og prøvesitte setene, dersom du ønsker det.

Trikkemodellen blir fraktet fra leverandøren CAF i Spania til Norge. Det krever en god del emballasje for få den trygt og sikkert til Oslo, men snart er den på plass på Rådhusplassen!

Les også:
Nye trikker tilgjengelig for alle
Les også: Slik vil SL18-trikken se ut


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter