Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Onsdag 28. august ble en fullskala modell av den nye trikken til Oslo avduket på Rådhusplassen


Trikkemodellen er 18 meter og gir et godt inntrykk av hvordan hovedstadens nye trikker blir. Byrådsleder Raymond Johansen og byråd Lan Marie Berg avduket trikkemodellen sammen med leder for miljø- og samferdselskomiteen Eirik Lae Solberg og Sporveiens konsernsjef Cato Hellesjø.

– Hensikten med å lage en slik modell har vært å teste ut alle løsninger i forhold til funksjonalitet, effektiv av- og påstigning, plassering av interiør, tilgjengelighet for passasjerer med særskilte behov, førerplass og design, sier konsernsjef Cato Hellesjø i Sporveien.

– Vi gjennomfører nå tidenes modernisering av Oslotrikken og oppgradering av trikkenettet. Allerede fra neste år vil de nye trikkene prege bybildet. Når alle er på plass om seks år vil trikken frakte flere i Oslo enn toget gjør i hele landet. Vi er heldige som har bompenger. Uten dem hadde ikke dette vært mulig å finansiere, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Les også: 5 gode grunner til trikk i Oslo

Oslo har bestilt 87 nye, moderne trikker som skal leveres i perioden 2020–2024. Med det skiftes alle trikkene i Oslo ut og byen vil få nye trikker, oppgraderte trikketraseer og en betydelig økt kapasitet i trikketilbudet.

– Aldri før har flere reist med sykkel, el-bil eller kollektiv i Oslo. Men dette er bare begynnelsen. Vi gjennomfører nå det største kollektivløftet siden etter krigen, med nye trikker, flere el-busser, fem minutters avganger på T-banen og ny T-banelinje til Fornebu. Jeg synes trikken ser veldig fin ut, og jeg gleder meg til den kommer i trafikk. Det at trikkene blir universelt utformet bidrar til at mange flere kan reise med den. Nå starter snart arbeidet med tilpasning av trikkeholdeplassene, og når alle trikkene er levert i løpet av 2024 vil vi ha mye bedre trikketilbud i Oslo, sier byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg.

I dag er det i overkant av 50 millioner reiser med trikk hvert år og med de nye trikkene økes kapasiteten til 100 millioner reisende frem mot 2030. Trikken vil da være klar til å ta sin andel av forventet trafikkvekst.

Inviterer alle reisende til å prøvesitte den nye trikken
Trikkemodellen blir stående på Rådhusplassen frem til 1. september, og det blir aktiviteter og program for store og små de ulike dagene. Oslos befolkning og alle reisende er velkommen til å komme og se og prøvesitte den nye trikken som vil prege bybildet de neste tretti årene. Til oppsatte tider vil eksperter fra trikkeanskaffelsen være til stede for å svare på spørsmål fra publikum.

Se program for de ulike dagene på Rådhusplassen her!


Fakta om Trikkeprogrammet

Oslo kommune og Sporveien gjennomfører Trikkeprogrammet, en storstilt satsing på trikk i hovedstaden. Gjennom Trikkeprogrammet utvikles neste generasjons trikketilbud i Oslo, ved å anskaffe nye, moderne trikker og oppgradere infrastruktur og trikkebaser. Trikketilbudet som sådan skal fornyes ved kjøp av 87 nye, moderne trikker som skal leveres i en periode fram til 2024. Sporveien leder Trikkeprogrammet og samarbeider nært med Bymiljøetaten, Ruter, Oslo Vognselskap og Vann- og avløpsetaten i Oslo om de ulike delene av programmet.

De nye, moderne trikkene er tilgjengelige for alle, med enkel adkomst uten trapper.

Les mer: Nye trikker tilgjengelige for alle

Byrådsleder Raymond Johansen og miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie N. Berg var noen av de første som fikk se hvordan trikken blir utformet innvendig.

Trikkemodellen på Rådhusplassen er en fullskala-modell som viser hvordan den nye trikken vil se ut når den kommer for testkjøring vinteren 2020/2021.

Les også: Alt om Trikkeprogrammet
Les også:
87 nye, moderne trikker til Oslo


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter