Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Siste uken i august kunne alle interesserte se og oppleve en fullskala modell av den nye SL18-trikken utstilt i et telt på Rådhusplassen. Rundt 10 000 personer tok turen innom.


Onsdag 28. august ble en modell av Oslos nye trikk avduket av byrådsleder Raymond Johansen, byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Ngyuen Berg, leder av samferdsels- og miljøkomiteen Eirik Lae Solberg og sporveissjef Cato Hellesjø.

Fra venstre byrådsleder Raymond Johansen, byråd for miljø og samferdsel Lan Marie N. Berg, leder for samferdsels- og miljøkomiteeen Eirik Lae Solberg og sporveissjef Cato Hellesjø.

I de fire påfølgende dagene sto trikkemodellen i et åpent telt på Rådhusplassen. Alle som ville ta en titt og oppleve hvordan fremtidens byreise med trikk kan arte seg, fikk anledning til å se og prøvesitte trikken. Representanter fra anskaffelsesprosjektet var til stede alle dager for å svare på spørsmål fra publikum om de nye trikkene.

Designansvarlig Christian Nordström i Ruter og anskaffelsesprosjektet svarer på spørsmål fra publikum.

Aktiviteter for store og små
Fra torsdag 29. august til søndag 1. september ble det arrangert ulike aktiviteter for store og små. I teltet var det et eget Escape room med trikketema, det ble delt ut store mengder vafler og is, det var mulig å delta på Mario Kart-turnering og man kunne se en utstilling av Oslos tidligere trikkemodeller, for å nevne noe.

I løpet av uken ble det delt ut 5000 is og flere hundre liter vaffelrøre gikk med.

Trikkemodeller laget av Arne Lie var utstilt i monter.

Mario Kart-turnering var populær både for store og små.

Fotballaget Skeid arrangerte trik(k)sekonkurranse.

Tegneserieskaperne Kristian Krohg-Sørensen (fra venstre) og Christopher Nielsen tegnet hver sin versjon av SL18-trikken. Førstnevnte har også tegnet flere sporveistegneserier.

Kristian Krohg-Sørensen og Christopher Nielsen viser frem hver sine tegninger av den nye SL18-trikken.

Barna fikk ansiktsmaling og kunne prøvesitte førerrommet.  

De som ville fikk utstedt førerbevis for fremtidens trikker i Oslo.

Lokaltrafikkhistorisk forening var tilstede og satte den nye SL18-trikken inn i en historisk sammenheng. Trikken er så absolutt en del av byutviklingen og Oslos historie. Fra venstre Haakon-Magnus Preus og Erik Lefstad i Lokaltrafikkhistorisk forening.

Sporveiens Maskot heter Panto og var hjertelig tilstede alle dager. 

Tusen takk til alle som kom innom teltet på Rådhusplassen!

 

Fakta om Trikkeprogrammet
Oslo kommune og Sporveien gjennomfører Trikkeprogrammet, en storstilt satsing på trikk i hovedstaden. Gjennom Trikkeprogrammet utvikles neste generasjons trikketilbud i Oslo ved å anskaffe nye, moderne trikker og oppgradere infrastruktur og trikkebaser. 

De 87 nye, moderne trikkene skal leveres i en periode frem til 2024. De første nye trikkene er planlagt levert for testkjøring i Oslos gater i løpet av vinteren 2020/2021.

Sporveien leder Trikkeprogrammet og samarbeider nært med Bymiljøetaten, Ruter, Oslo Vognselskap og Vann- og avløpsetaten om de ulike delene av programmet.

Les også: Nye trikker tilgjengelig for alle
Les også: 87 nye, moderne trikker til Oslo

 


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter