Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Nå er de aller siste trikkeskinnene i den øvre delen av Grefsenveien sveiset sammen.Anleggsarbeidene som Sporveien gjennomfører mellom Platåveien og Kjelsåsalléen holdeplass, er inne i en avsluttende fase, før åpning av toveis trafikk på strekningen i desember.

I løpet av gårsdagen ble de siste trikkeskinnene sveiset sammen i Grefsenveien, litt nedenfor krysset Grefsenveien/Myrerskogveien. Sporveien er ansvarlig for oppgraderingen av Grefsenveien fra Platåveien til Kjelsåsalléen holdeplass, og ferdiggjøringen av sveisingen er en milepæl i arbeidet med å oppgradere hele denne strekningen. Arbeidene er i rute.

Les mer: Alt om oppgraderingen av Grefsenveien ovenfor Storokrysset

– Trikkeskinnene sveises for hver 18. meter. Totalt på strekningen mellom Platåveien og Kjelsåsalléen holdeplass er det sveiset om lag 300 skjøter, hvorav hver skjøt tar cirka 45 minutter å sveise sammen, sier kommunikasjonsansvarlig Tone S. Tuhus i Sporveien.

Les også: Full fart i Trikkeprogrammet

Trafikk i begge retninger før jul
Hele strekningen i Grefsenveien mellom Platåveien og Kjelsåsalléen holdeplass er planlagt ferdigstilt før jul, slik at det på ny kan åpnes for trafikk i begge retninger på Grefsenplatået og Kjelsås.

– Etter at siste sveis nå er gjennomført, skal det blant annet utføres asfalteringsarbeider i veien og fuges rundt trikkeskinnene der dette mangler. I tillegg skal gangfelt på tvers av Grefsenveien merkes opp, holdeplasser skal istandsettes og vi foretar en generell opprydding i anleggsområdet, sier Tone S. Tuhus.

Det som står igjen for Sporveien å utføre av arbeider etter jul er utskifting av enkelte kontaktledningsmaster som holder strømkablene til trikken på plass. Dette arbeidet er planlagt ferdig utført i løpet av våren 2020.

Enveiskjøringen opphører
Når det åpnes for trafikk i begge retninger av Grefsenveien mellom Platåveien og Kjelsåsalléen holdeplass, vil enveiskjøringen på strekningen naturlig nok opphøre. Samtidig vil inn- og utkjøringen ved Kjelsåsveien/Midtoddveien stenges, slik at krysset blir tilbakestilt til slik situasjonen var før.

– Vi ønsker at bilistene bruker Grefsenveien i stedet for Kjelsåsveien når de kjører i retning Storokrysset. Det vil bli satt opp et skilt ved innkjøringen til Kjelsåsveien fra Midtoddveien som minner om dette, sier Tone S. Tuhus.

Det er planlagt at trikken vil være tilbake på Grefsen og Kjelsås i løpet av våren 2020.

Bilder fra de siste sveisearbeidene:


Metoden som Sporveien bruker til skinnesveising kalles Thermit-sveis. En form av tegl plasseres først over skjøten på trikkeskinnen. Oppi formen helles flytende stål.


Formen av tegl blir fjernet etter at stålet er stivnet. Deretter freses kantene på trikkeskinnen slik at skjøten blir glatt og fin.

Etter støping freses kantene på trikkeskinnen slik at skjøten blir glatt og fin.Les også: Refleksvestaksjon i gang på Grefsen
Les også: Lærte skolebarna om trafikksikkerhet


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter