Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


For første gang er en elektrisk betongpumpe tatt i bruk på en norsk byggeplass.


En fornøyd gjeng på Grefsen base etter at betongpumpen er tatt i bruk. Fra venstre eier av betongpumpen, Kent Bull, HMS-ansvarlig Dereje Asefa i Sporveien og prosjektleder Odd Solum i AF Anlegg (foto: Bygg.no).


Sporveien er byggherre og ansvarlig for ombygging og utvikling av vognhallen og verkstedet på Grefsen base, som del av Trikkeprogrammet. Det var stor stas da en fossilfri betongpumpe tidligere denne uken ble tatt i bruk på Grefsen som første norske byggeplass. Den elektriske betongpumpen brukes for å pumpe ferdig blandet betong ut på byggeplassen.

Gir ros til byggherren
Medier som Byggeindustrien (Bygg.noekstern lenke) og Anlegg & Trafikk (AT.noekstern lenke) hadde journalister tilstede på Grefsen base for å dokumentere begivenheten.

– Her har byggherren virkelig klart å legge til rette for mange gode løsninger, og tilpasset driften underveis i prosessen, sier prosjektleder Odd Solum i AF Anlegg til Bygg.no, og roser Sporveien som byggherre. AF Anlegg er entreprenør på Grefsen base.

Les også: Ombygging av Grefsen verksted

Strenge miljøkrav
Det blir stilt stadig strengere krav til utslippsfrie byggeplasser. Sporveien som byggherre har som mål at trikkebasene på både Grefsen og Holtet skal være fossilfrie byggeplasser. HMS-ansvarlig Dereje Asefa i baseprosjektet forteller til Bygg.no hvordan Grefsen base også benytter biodiesel i stedet for vanlig diesel, der elektrisk drift foreløpig ikke er mulig:

– Så langt har vi spart nærmere 25 tonn CO2-ekvivalenter ved å bruke biodiesel (HV 100 fornybar diesel) i stedet for vanlig diesel. I tillegg kommer miljøgevinsten ved å benytte elektrisk utstyr, sier Dereje Asefa i Sporveien.

Også Sporveiens konserndirektør for infrastruktur og prosjekter, Per Magne Mathisen, er fornøyd med nyvinningen og fokuset på utslippsfrie byggeplasser.

– Vi er stolte av at Sporveien er fremst i rekken som miljøbevisst byggherre. Dette er noe vi skal ha høyt fokus på fremover i alle våre prosjekter, sier Per Magne Mathisen i Sporveien.

Tidligere denne uken tok Sporveien og AF Anlegg i bruk en elektrisk betongpumpe på Grefsen base. Bildet viser hvordan betongpumpen mottar ferdig blandet betong fra en betongbil til høyre i bildet (foto: Bygg.no).

Les også: Store planer for Holtet og Grefsen
Les også: Ombygging av Grefsen verksted


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter