Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Med utdeling av kaffe, lefser og desinfiserende servietter, kunne Sporveien hilse publikum velkommen tilbake på trikken mellom Storo og Kjelsås.


Se film: Klikk her og se dronefilm fra åpningen av trikk tilbake til Grefsen og Kjelsås!

Trikken er tilbake i Grefsenveien ovenfor Storokrysset, noe som er en stor milepæl for både Sporveien, Trikkeprogrammet og alle beboerne i området. Les mer om saken her.

Koronasituasjonen satte en stopper for en større markering av begivenheten. I stedet ble det markering i regi av Sporveien med utsendelse av digitalt nyhetsbrev, produksjon av film og utdeling av kaffe og noe å bite i til de reisende på trikken i morgentimene mandag 4. mai. 

Sporveien er byggherre for to infrastrukturprosjekter i Grefsenveien ovenfor Storokrysset og ansvarlig for gjennomføringen av oppgraderingen av strekningene mellom Storo og Disen, og Platåveien og Kjelsåsalléen holdeplass.

Etter at trikken nå er tilbake, skal riggplassen mellom Storo og Disen ryddes. I tillegg gjenstår det noen arbeider i traseen og enkelte lehus på holdeplassene skal komme på plass. Alt er forventet å være ferdig i midten av juni.

Les mer: Alt om oppgraderingen av Grefsenveien ovenfor Storokrysset 

Trikken er et kjært syn mellom Storo og Disen.

Passasjer Julie Kathrine Andresen blir intervjuet på trikken av NRK Oslo og Viken, som dekket begivenheten.

Sporveien delte ut kaffen og lefse til reisende på trikken i morgentimene mandag 4. mai. 

Del av Trikkeprogrammet
Oppgraderingen av Grefsenveien på strekningene Storo–Disen og Platåveien–Kjelsåsalléen holdeplass er del av Trikkeprogrammet og en samlet plan for gateopprustning i Oslo. Flere prosjekter i Trikkeprogrammet foregår samtidig, deriblant en rekke store og små infrastrukturoppgraderinger.

Blant de store gateopprustningsprosjektene i Trikkeprogrammet er Prinsens gate, som sto ferdig oppgradert i 2017, og Tinghuset–Tullins gate som var ferdig i 2019. Bispegata, Thorvald Meyers gate og Majorstuen er planlagt ferdigstilt i 2020, og Storgata er planlagt ferdig oppgradert i 2021.
Felles for de store infrastrukturprosjektene er full gateopprustning i tillegg til ny trikkeinfrastruktur og delvis nytt vann- og avløpssystem. Oppgraderte fortau og gatedekke legger til rette for levende byliv, fotgjengere og kollektivtrafikk. Trikkeprogrammet omfatter i tillegg anskaffelse av 87 nye, moderne trikker til Oslo og oppgradering og utvikling av trikkens baser på Grefsen og Holtet til parkering og vedlikehold.

Oslo kommune har gitt Sporveien AS ansvaret for å lede Trikkeprogrammet og Sporveien samarbeider med Bymiljøetaten i Oslo kommune og Ruter AS om gjennomføringen. Enkelte infrastrukturprosjekter gjennomføres i samarbeid med Vann- og avløpsetaten i Oslo kommune.

Les mer: Om Trikkeprogrammet

Blå markering i kartet viser hvilke to strekninger i Grefsenveien som nå er oppgradert som del av Trikkeprogrammet.

Reise- og trafikantinformasjon
Ruter informerer fortløpende om kollektivtrafikktilbudet og eventuelle endringer og forsinkelser. Det vurderes fra prosjekt til prosjekt hvilke løsninger som best løser trafikkavviklingen.

Se Ruter.no eller bruk RuterReise-appen for informasjon om rutetider og planlegging av hvor du vil reise.

Les også: Aktivitet i hele Trikkeprogrammet
Les også: Fremtidens byreise på 1-2-3


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter