Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


En ny fase i Grefsenveien nedre-prosjektet starter med byggearbeider natt til 12. og 13. mai.Sporveien som byggherre og utførende entreprenør Trasé AS er godt i gang med oppgraderingen av Grefsenveien mellom Åsengata og Vitaminveien nedenfor Storokrysset.

I forbindelse med ferdigstillingen av sporarbeidene i krysset Grefsenveien og Hans Nielsen Hauges gate, er det planlagt nattarbeider natt til 12. og 13. mai denne uken. Arbeidene skjer i tiden kl 01.00–06.00 og omfatter asfalteringsarbeider og uttak av klatreveksler for avvikling av enkeltsporet for trikken i dette området.

Sporveien melder at arbeidene vil medføre støy, men de er ikke sterkt støyende. Sporveien forsøker på best mulig måte å ta hensyn til beboere ved å holde seg innenfor gjeldende støykrav.

Ny fase står for døren
Fra mandag 18. mai vil oppgraderingen av Grefsenveien nedre gå over i en ny fase. Da vil anleggsarbeidene flytte seg til like nedenfor Storokrysset og pågå cirka 250 meter lenger ned i Grefsenveien, i retning Sandaker. Arbeidene er i regelen planlagt gjennomført på dag- og ettermiddagstid.

Buss for trikk frem til september 2020
Fra samme dato, mandag 18. mai, vil trikken slutte å kjøre i trikketraseen fra Storokrysset og videre over Torshov, Grünerløkka og Thorvald Meyers gate. Årsaken er at det skal utføres arbeider som del av Trikkeprogrammet på denne strekningen. 

For mer informasjon om avvikstrafikken med buss for trikk, se Ruter.no eller bruk RuterReise-appen.

Les mer: Alt om prosjekt Grefsenveien nedre

Bilder fra anleggsområdet:Hvorfor skal trikkeskinnene skiftes?
Hensikten med oppgraderingen av strekningen mellom Åsengata og Vitaminveien er å ruste opp trikkeinfrastrukturen der denne er gammel og slitt, samt tilfredsstille nye krav til avstand mellom inngående og utgående trikkespor.

Prosjektet utføres parallelt med at 87 nye, moderne trikker blir faset inn fra og med 2020/2021. Oppgraderingen er en del av Trikkeprogrammet og en samlet plan for gateopprustning der Sporveien, Bymiljøetaten, Ruter og Vann- og avløpsetaten samarbeider om gjennomføringen.

Den blå streken i kartet viser hvor det arbeides i Grefsenveien nedre-prosjektet. Arbeidene i den kommende fasen vil foregå i den øvre delen opp mot Storokrysset.

Prosjektet Grefsenveien nedre er som helhet planlagt ferdigstilt i løpet av høsten 2021.

Les også: Aktivitet i hele Trikkeprogrammet
Les ogsåFremtidens byreise på 1-2-3


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter