Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Sjekk status for arbeidene som pågår i Grefsenveien nedenfor Storokrysset.


Sporveien og utførende entreprenør Trasé AS holder hjulene i gang i Grefsenveien nedre-prosjektet gjennom hele sommeren. Alt for å ferdiggjøre oppgraderingen av trikkeinfrastrukturen så raskt og effektivt som mulig. Sporveien er byggherre og ansvarlig for gjennomføringen av prosjektet, som er planlagt ferdigstilt som helhet i løpet av 2021.

Byggearbeidene i den nåværende fasen av Grefsenveien nedre-prosjektet pågår fra krysset Grefsenveien/Vitaminveien og cirka 250 meter lenger ned i Grefsenveien, i retning Sandaker. Arbeidene er planlagt å være ferdig cirka i midten av september. Frem til da vil det bli kjørt buss for trikk i området og over Grünerløkka.

Les mer: Ny fase og buss for trikk i Trikkeprogrammet

Se mer informasjon om kollektivtrafikktilbudet og avvikstrafikken med buss for trikk på Ruter.no/avvik eller bruk RuterReise-appen.

Ingen planlagte nattarbeider
Det er verken planlagt helg- eller nattarbeider i sommer. Når det er sagt, tar prosjektet alltid forbehold om eventuelle endringer i et såpass omfattende prosjekt. Det er ikke alltid at kartet stemmer med terrenget, og det kan for eksempel dukke opp uforutsette kabler og rør under bakken som er krevende å håndtere.

Målet er å arbeide så raskt og planmessig som mulig gjennom alle sommerukene, mens det kjøres buss for trikk.

Videre fremdrift og ny fase 
Fra midten av september går prosjektet over i en ny fase. Da er trikken tilbake og vil kjøre på enkeltspor gjennom deler av Grefsenveien nedenfor Storokrysset.

Oppgraderingsarbeidene vil flytte seg fra krysset Grefsenveien/Vitaminveien i retning Sandaker, til området ovenfor og nedenfor Grefsenveien holdeplass. Arbeidene i denne fasen vil pågå gjennom hele høsten og videre utover i 2021.

Følg skilting i området, blant annet til en midlertidig holdeplass som vil bli etablert ved Nordpolen. Mer informasjon om arbeidene denne fasen vil komme senere.

Les mer: Alt om prosjekt Grefsenveien nedre

Hvorfor skal trikkeskinnene skiftes? 
Hensikten med oppgraderingen av strekningen mellom Åsengata og Vitaminveien er å ruste opp trikkeinfrastrukturen der denne er gammel og slitt, samt tilfredsstille krav til avstand mellom trikkesporene inn- og ut av sentrum slik at to trikker kan møte hverandre uten problemer. 

Prosjektet utføres parallelt med at 87 nye, moderne trikker blir faset inn fra og med 2020/2021.

Les mer: Alt om Trikkeprogrammet

Se bilder fra arbeidene som pågår nå:

Arbeidene som pågår i sommerukene foregår i den øvre delen av den blå markeringen i kartet, i området opp mot Storokrysset og rundkjøringen ved Vitaminveien og cirka 250 meter nedover Grefsenveien i retning Sandaker.

Ønsker du å motta nyhetsbrev og bli orientert om fremdriften i Grefsenveien nedre-prosjektet? Registrer din e-postadresse i dette skjemaet.

Les også: Visjon om en grønnere by
Les også: Fremtidens byreise på 1-2-3

 


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter