Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Etter å klargjort for trikk på dobbeltspor fra 18. desember, tar Grefsenveien nedre-prosjektet julefri.


Trikken kjører på enkeltspor i store deler av anleggsperioden, for å opprettholde et best mulig kollektivtilbud.

Det er jobbet på spreng i Grefsenveien nedenfor Storokrysset for å komme i mål med siste arbeider før jul. Sporveien er byggherre og ansvarlig for gjennomføringen av prosjektet.

Natt til fredag 18. desember fjernes klatrevekselen til trikken i området ved Grefsenveien holdeplass, slik at trikken kan gå fra å kjøre på enkeltspor til drift på dobbelspor frem til over nyttår. Etter 18. desember tar prosjektet juleferie.

Les mer: Alt om prosjektet Grefsenveien nedre

Ny fase etter nyttår

Fra 7. januar 2021 går anleggsarbeidet over i en ny fase. Det skal fortsatt arbeides ovenfor og nedenfor Grefsenveien trikkeholdeplass, men på motsatt spor av det som er gjort frem til nå i dette området. Arbeidene vil pågå frem til cirka midten av april, da prosjektet flytter seg lenger ned i retning Sandaker senter.

Grefsenveien nedre omfatter oppgradering av trikkeinfrastrukturen nedenfor Storokrysset, mellom Vitaminveien og Åsengata. Byggearbeidene er delt opp i faser slik at prosjektet unngår å berøre hele strekningen samtidig.

Les mer: Spørsmål & svar om Grefsenveien nedre

Tidspunkt verdt å merke seg

Natt til fredag 18. desember 2020: Nattarbeid i området ovenfor og nedenfor Grefsenveien trikkeholdeplass for å endre fra enkeltspor til dobbeltspor for trikken.

Onsdag kveld 6. januar 2021: Fra kl 20.00 blir det buss for trikk ut driftsdøgnet. Årsaken er forberedende arbeider i forkant av ny fase i prosjektet.

Natt til torsdag 7. januar 2021: Nattarbeid ovenfor og nedenfor Grefsenveien holdeplass for å klargjøre for trikk tilbake på enkeltspor i den nye anleggsfasen.

Desember 2021: Planlagt ferdigstillelse av Grefsenveien nedre-prosjektet som helhet.

Det er etablert en midlertidig trikkeholdeplass litt nedenfor Grefsenveien holdeplass som vil være i bruk frem til våren 2021.  

Midlertidig holdeplass i ny fase

Når arbeidene i Grefsenveien nedre-prosjektet tidligere i høst flyttet seg fra krysset Grefsenveien/Vitaminveien til området ovenfor og nedenfor Grefsenveien holdeplass, ble det opprettet en midlertidig trikkeholdeplass ved Nordpolen. Denne midlertidige holdeplassen vil fortsatt være i bruk, frem til arbeidene flytter seg i retning Sandaker senter til våren.

Sporveien som byggherre minner om at det alltid må tas forbehold om endringer i et såpass omfattende prosjekt. Det er ikke alltid at kartet stemmer med terrenget, da det kan dukke opp uforutsette kabler og rør under bakken som er krevende å håndtere.

Bilder fra Grefsenveien

Sjekk bildene fra arbeidene som har pågått i Grefsenveien nedenfor Storokrysset de siste ukene:

Les også: Visjon om en grønnere by
Les også: Alt om Trikkeprogrammet


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter