Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Mandag 15. februar tas den nye holdeplassen i bruk utenfor Oslo Legevakt.


Kartet viser hvor Nybrua holdeplass er plassert, i Storgata like ved Legevakten i Oslo.

Som del av den pågående oppgraderingen av Storgata blir det bygd to nye holdeplasser som erstatning for tidligere Hausmanns gate og Brugata holdeplasser. Nybrua holdeplass tas i bruk førstkommende mandag og erstatter Hausmanns gate holdeplass, som ble lagt ned i november 2018.

Nye Nybrua holdeplass tas i bruk selv om det fortsatt gjenstår arbeider for å gjøre holdeplassen helt ferdig. Mange reisende har lenge sett frem til åpning av en holdeplass i nærheten av Legevakten, i og med at det i drøye to år ikke har vært noen av- og påstigningsmulighet mellom Schous plass på Grünerløkka og Lilletorget holdeplass i Christian Krohgs gate. Nærmeste holdeplass i området har vært Heimdalsgata i Trondheimsveien.

Bymiljøetaten er byggherre og ansvarlig for oppgraderingen av Storgata og melder at Nybrua holdeplass i sin helhet er planlagt ferdigstilt rundt påsketider i år.

Les også: Alt om Storgata-prosjektet  

Nybrua holdeplass ses til høyre i kartet. Den andre holdeplassen som skal etableres som del av Storgata-prosjektet ligger nær Youngs gate og har fått navnet Storgata. Det midlertidige trikkesporet er merket med gul farge på kartet.

Arbeider som gjenstår
Det jobbes iherdig fra Bymiljøetaten og Storgata-prosjektets side for å få på plass det som er nødvendig før åpningen av Nybrua holdeplass. Det vil fortsatt være noen provisoriske løsninger for atkomsten til holdeplassen, og enkelte områder og deler av fortau som ikke er ferdigstilt, vil være avstengt med byggegjerder.

For reisende med spesielle behov legges det opp til best mulig atkomst og tilgjengelighet til holdeplassen via fortau fra Hausmanns gate.

Reise- og trafikantinformasjon
Nybrua holdeplass ligger inne i Ruters oppdaterte linjekart. Se Ruter.no eller bruk RuterReise-appen for informasjon om rutetider og planlegging av hvor du vil reise.

Her ses Storgata i retning sentrum, med hellelagte Nybrua inngående og utgående holdeplass på hver sin side av gaten.  

Det gjenstår fortsatt arbeider i og omkring Nybrua holdeplass som vil pågå frem til rundt påsketider.
 

Omtrent slik vil nye Nybrua holdeplass utenfor Oslo Legevakt se ut når den er helt ferdig.

Les mer: – Storgata blir grønnere og tryggere

Omfattende oppgradering
Storgata skal rustes opp og bli en gate der kollektivtrafikk og fotgjengere blir prioritert. Trikketraseen oppgraderes, og det gjennomføres omfattende vann- og avløpsarbeider som del av prosjektet, flere meter under bakken. I perioden hvor det pågår anleggsarbeid i Storgata, kjører det verken trikk eller buss der. Det er derfor bygd et midlertidig trikkespor som går fra Nygata ved Oslo City og videre gjennom Stenersgata og Christian Krohgs gate, via Hausmanns gate og ut i Storgata der Nybrua holdeplass nå ligger.

Hvis alt går som planlagt, vil det åpnes for kollektivtrafikk med trikk i Storgata sommeren 2021. I løpet av høsten er det planlagt at bussene er tilbake i Storgata, og oppgraderingen av gaten og prosjektet som helhet er forventet ferdig i siste del av 2021.

Les også: Alt om Trikkeprogrammet
Les også: Visjon om en grønnere by


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter