Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Her kan du lese om vikepliktsreglene, hvordan sikre trygg på- og avstigning, samt hvordan reise med barn og barnevogn.


Nyttige tips når du reiser med barn

Benytt en av dørene med barnevognsymbol. Trikkene har to dører med dette symbolet.

Fordøren kan ikke benyttes. Vanligvis lukker trikkedørene seg automatisk 4 sekunder etter at sistemann har passert fotocellen i døren.

Automatikken brytes når du trykker på døråpnerknappen som er merket med barnevognsymbolet. Da blir døren stående åpen helt til trikkeføreren ser at du er kommet trygt på eller av, og døren blir lukket manuelt fra førerplassen.

Når barnevognen må løftes

Løft alltid vognen med håndtaket først inn og sist ut, det er tryggest for barnet. Hvis vognen ikke har kanter som hindrer den lille i å falle ut, bør barnet ha på seler som er festet til barnevognen.

 


Vikeplikt

Over 20 prosent av all kollektivtransport i Oslo skjer med trikk: rundt 150 000 passasjerer reiser med trikken hver dag.Er du usikker på hvilke regler som gjelder der trikken er en del av trafikkbildet?

For å gjøre det litt enklere  for deg, har vi utarbeidet en brosjyre om dette. Brosjyren er utarbeidet i samarbeid med Trygg Trafikk og er godkjent av Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund.

 

Trikken er din venn, ikke kræsj med den: Husk vikeplikt for trikken!

Trygg på- og avstigning

Synes du dørene lukkes for raskt?

Når man trykker på den øverste gule knappen, åpner dørene – og lukker deretter automatisk etter fire  sekunder.

Hvis du trenger bedre tid, trykker du på den nederste knappen. Denne er merket med symbol for barnevogn, rullestol og/ eller eldre. Da kobles automatikken ut, og føreren lar døren stå åpen til du har kommet deg trygt inn eller ut av trikken.

 

Ved dørene inne på de eldste trikkene er tilsvarende døråpnerknapp plassert på holdestangen og merket med eldresymbol og teksten «Døren står åpen lenger». Trykk på denne når du skal av.

Trygg reise ved store arrangementer

Hvert år i august reiser et trettitalls tusen fotballspillere i alderen 10 til 19 år, sammen med trenere, støtteapparat, foreldre og fans kollektivt til Norway Cup på Ekebergsletta. Turneringen er verdens største i sitt slag, og byr naturlig nok på utfordringer for et kollektivselskap. Med denne filmen, som inneholder noen enkle reiseråd, inviterer vi til et samarbeid om en trygg kollektivreise.

 

 

 
Dette var slutt av innholdet. Footeren starter