Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Bjørvika - Dronning Eufemias gate

DEG.jpg


Hovedgaten i den nye bydelen er en 43 meter bred aveny som går inntil rekken av bygninger vi i dag kjenner som «Barcode». Sentralt i gaten er det lagt en flott, ny trikketrasé.


Bakgrunn

Hopp over det området

Bjørvika er Oslos nyeste bydel. Den ligger vakkert vendt mot Oslofjorden. E6 og E18 er borte, det samme er trafikkmaskinen, og arealene er frigjort til byutvikling.


Fakta

Hopp over det området
  • Hovedgaten i den nye bydelen er en 43 meter bred aveny som går inntil rekken av bygninger vi i dag kjenner som «Barcode». Sentralt i gaten er det lagt en flott, ny trikketrasé.
  • Beplantning er et svært viktig element ved Dronning Eufemias gate. Lunder av store bytrær er plantet langs begge fortauene, mens det på hver side av trikkeskinnene er plantet søyleeik i samme linje som trikkemastene. Mellom disse igjen finner man klatreroser i stativ. For å hindre kryssing av trikketraseen utenom gangfeltene, er det anlagt en bøkebord i begge rabattene. At trikken i tillegg skal kjøre på et gressdekke - utenom kryss, holdeplasser og allmenninger - gjør at Dronning Eufemias gate vil fremstå som en grønn og fin parkgate.

 

Ekebergbanen

  • Dette blir den nye traseen for Ekebergbanen (linje 18 og 19) når den ved ferdigstillelse flyttes fra Schweigaards gate til Dronning Eufemias gate og Bispegata.
  • Traseen gjennom Bjørvika blir på omtrent 1 kilometer.
  • Traseen i Schweigaards gate blir beholdt som et beredskapsspor.


Fremdrift

Hopp over det området

Prosjektet er, slik det nå står, ferdigstilt så langt det lar seg gjøre. De gjenstående 250 meterne må utstå i påvente av en ferdigbehandlet reguleringsplan, og at Jernbaneverket bygger ferdig Follobanen som har sitt løp under bakken der trikkesporet skal gå opp mot Oslogate. En endelig ferdigstillelse er stipulert til overgangen mellom 2018 og 2019.

  • 7. april 2015: Start av trikkedrift i Strandgate etter ombygging
  • 28. mai 2015: Prøvekjøring av trikk
  • 14. juni 2015: Åpning av gaten
  • En endelig ferdigstillelse er stipulert til overgangen mellom 2018 og 2019.


Kart

Hopp over kartet


Film og bilder

Hopp over film og bilder

Prøvekjøring i Dronning Eufemias gateDette var slutt av innholdet. Footeren starter