Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Livsforlengende tiltak på T-banen: Østerås

OEsteraas.jpg


Fra 15. til 24. oktober skal Sporveien oppgradere Østerås sporvekselparti, ved Østerås T-banestasjon.  

Reduserer driftsavvik og vedlikehold

Arbeidene ved Østerås omfatter flere vedlikeholdstiltak. For å imøtekomme fremtidig behov og økt trafikk er det avgjørende at Sporveien har en infrastruktur som fungerer optimalt. Med økt togtetthet i årene fremover må infrastrukturen forbedres og hastighetsnedsettelser fjernes. Prosjektets mål er å redusere vedlikehold og driftsavvik grunnet feil på sporveksler.

 

Viktige veksler

Sporveksler er spesielt utsatt for slitasje og skal nå vedlikeholdes. Vekslene er i daglig bruk og benyttes for overkjøring til begge plattformer på endestasjonen Østerås.

 

Hva skal Sporveien gjøre?

  • Vi legger inn fire nye sporveksler
  • Vi skifter ut ballast, skinner og sviller
  • Ny vekselvarme
  • Vi legger inn nye drivmaskiner
  • Vi tilpasser eksisterende strømskinneanlegg

 

Anleggsperioden i uke 42

Det må medregnes en del støy i anleggsperioden, da det blant annet skal skiftes masser under sporet og en del kapping av skinner. Arbeidene i perioden vil forgå døgnkontinuerlig. På denne måten kan vi bli raskere ferdig og minske den totale belastningen for naboer og de som er avhengig av T-banen i hverdagen.

 

Riggplass ved Østerås stasjon 

I forbindelse med vedlikeholdsarbeidet er det behov for å etablere en riggplass for lagring og håndtering av materiell og inn-/utkjøring til anleggsområdet. Prosjektet vil benytte parkeringsområdet på Østerås stasjon og derfor vil denne være midlertidig utilgjengelig for publikum.