Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Majorstuen T-baneknutepunkt

Majorstuen-stasjon-SPV-03675- Foto_Andreas_Lauvstad.jpg


Det er nå bestemt at prosjektet Majorstuen T-baneknutepunkt stanses. Det vi i praksis si at alle arbeider med forprosjekt og reguleringsarbeidet for Majorstuen T-baneknutepunkt inkl. Volvatsvingen nå avsluttes og dokumenter tilknyttet dette arbeidet arkiveres.

- Det er gjort et omfattende arbeid med forprosjektet og det er svært viktig å fa tatt vare på dette uavhengig av hva fremtidig løsning innebærer sier prosjektsjef Arnt Jørstad. 

Prosjektet har akkurat gjennomført en høringsrunde for forslag til planprogram. I høringsrunden kom det inn til sammen 80 innspill fra offentlige myndigheter, lag og organisasjoner og privatpersoner. Det vil innen kort tid sendes ut svarbrev til alle som ga innspill der vi orienterer om at prosjektet Majorstuen T-baneknutepunkt, med planprogram og reguleringsplan for fire spor på ett plan under bakken, er stanset. 

Fra nedgradert prosjekt til oppgradert stasjon

At Majorstuen T-banestasjon er sentral for fremtidens T-banesystem er det liten tvil om, og for tilkoblingen av Fornebubanen er det avgjørende at det gjøres en oppgradering av Majorstuen stasjon. 

Prosjektet Majorstuen T-baneknutepunkt avsluttes, eller endres til å bli «Oppgradert Majorstuen stasjon». Dagens stasjonsløsning med to spor skal videreføres og oppgraderes til å kunne håndtere 36 tog i timen, og det er dette vi nå ser på løsninger for forteller prosjektsjefen. 

Majorstuen stasjon skal utbedres med større plattformarealer, flere adkomster og en ny gangbro i vestenden av stasjonen. 

Men hva med Volvatsvingen da? 
Utredning av Volvatsvingen lå inne som del av prosjektet Majorstuen T-baneknutepunkt, og det er derfor for tidlig å si hva som skjer videre med denne delen. 


Film og bilder

Hopp over film og bilder

Rapporter

Hopp over rapporter

Dette var slutt av innholdet. Footeren starter