Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Oppgradert Majorstuen stasjon


Majorstuen stasjon skal oppgraderes. Det vil innebære større plattformer, flere adkomster og en ny gangbro i vestenden av stasjonen.

-Vi er i gang med forprosjektet av oppgradert Majorstuen stasjon og gleder oss til å starte arbeidet, sier prosjektleder Ingeborg Krigsvoll.

Majorstuen T-banestasjon er sentral for fremtidens T-banesystem. Oppgraderingen blir spesielt viktig med tanke på tilkoblingen av Fornebubanen. Samlet vil oppgradering av stasjonen, i tillegg til nytt signal- og sikringsanlegg, gi en kapasitet på 36 tog i timen i hver retning. Ved ferdigstillelse av disse prosjektene vil stasjonen stå klar for økt trafikk og fremtidens t-banetilbud. 

Gangbroen blir i vestenden av stasjonen og vil gi en ny forbindelse mellom Sørkedalsveien og Slemdalsveien. Den blir universelt utformet og vil gjøre det lettere å krysse sporene, noe som i dag er en barriere i området. Den vil spesielt gi en god forbindelse for syklister utenom travle Kirkeveien. 

Dagens stasjon er utformet slik at av og påstigning tar for lang tid. Blant annet fører dagens løsning til at dørene lengst vest på vognene sjeldent blir benyttet. Gjennom nye innganger og utretting av plattformene vil tilbudet til passasjerene bli tryggere, og passasjerene kan lettere spre seg langs hele stasjonen.  

Oppgradert stasjon vil komme alle reisende tilgode

Prosjektet Majorstuen T-baneknutepunkt ble avsluttet i sommer, og ble endret til «Oppgradert Majorstuen stasjon». Dagens stasjonsløsning med to spor skal videreføres. Sporveien jobber ikke med ny reguleringsplan, og ser på om arbeidet kan utføres innenfor dagens reguleringsplan.

Det vil ikke bli tunnelarbeid og alt arbeid forgår ute på Sporveiens tomt. Utredning av Volvatsvingen, som lå inne som del av prosjektet Majorstuen T-baneknutepunkt, er ikke endel av det dette prosjektet.

Fremover vil vi oppdatere denne nettsiden med relevant informasjon for alle naboer og berørte parter.

 

 


Film og bilder

Hopp over film og bilder

Dette var slutt av innholdet. Footeren starter