Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Ambisjon: Vi skal gi folk gode reiseopplevelser og få dem trygt frem.

 


 

Tilfredsheten med T-banen og Trikken var på hele 98 prosent i 2020, det samme høye nivået som i 2019. Dette var svært gledelig etter et år der T-banen i korte tidsrom måtte stenge linjer for å gjennomføre planlagt vedlikehold, og Trikken hadde mange endringer i rutetilbudet på grunn av forberedelsene til nye trikker. Sporveien har jobbet systematisk med å informere om avvikene. Den høye tilfredsheten tyder på at informasjonen blir verdsatt og at kundene har stor forståelse for videreutviklingen av kollektivtilbudet.

 

Blant de beste på tilfredshet og lojalitet

Sporveien oppnådde også gode resultater i undersøkelsen Norsk kundebarometer i 2020. T-banen tok andreplassen i tilfredshet i klassen for persontransport, kun overgått av Flytoget. Trikken og bybussene havnet på henholdsvis fjerde og ellevte plass i rangeringen av kundetilfredshet. T-banens resultat i 2020 var på nivå med 2019, mens Trikken opplevde å klatre to plasser, til tross for de mange infrastrukturprosjektene som utfordret driften i 2020. Rangert etter kundenes lojalitet, toppet T-banen listen mens bybussene tok andre- og Trikken tredjeplass.

 

Enda sikrere reiser med T-bane og trikk

Trikk og T-bane er blant de sikreste transportsystemene i Norge. Sporveiens visjon er null skader og ulykker. Vi jobber for å fore­bygge ulykker, og konsentrerer arbeidet der risikoen er størst. For trikkens del konsentreres det forebyggende arbeidet om mye traffikerte traseer og holdeplasser i sentrum, der trikkene deler områder med biler, busser, syklister og fotgjengere. T-banen fokuserer spesielt på planoverganger og av- og påstigninger på stasjonene.

Les mer: Sikkerhet

 

Beredskap

Godt beredskapsarbeid er en av grunnsteinene i Sporveiens virksomhet og en forutsetning for å drive et trygt transportsystem. Sporveien samarbeider tett med Beredskapsetaten i Oslo kommune og andre kommunale og statlige etater for å opprettholde god beredskap tilpasset risikoen for større ulykker eller anslag.

 

Kunst og kultur

Sporveien ønsker også å berike reisene med gode kunst- og kulturopplevelser. Arbeidet med «Sporveiskunst» har røtter tilbake til utviklingen av T-banenettet på 1960- og 70-tallet. Vi legger vekt på den kunstneriske utsmykkingen av nye stasjoner og linjer, og når vi rehabiliterer eksisterende stasjoner. I tillegg samarbeider vi med et mangfold av kunst- og kulturmiljøer om utstillinger og kulturarrangementer i løpet av året, blant annet på Miniøya, Piknik i Parken, Granittrock og Operatrikken.

Les mer: Kunst på T-banen

 

Sammen mot smugforsøpling

750 tonn søppel havner utenfor søppelkassene i Oslo hvert år, mye av det på T-banestasjonene og trikkeholdeplassene. At flere velger kollektivt er bra, men forsøplingen øker i takt med økningen i antallet reisende. Derfor lanserte Rusken og Sporveien kampanjen Søppelmysteriet tidlig i 2018. Målet er kort og godt å få folk til å bruke søppelkassene. Det er viktig for å holde byen ren, for at kollektivreisen skal bli triveligere og for å forhindre at søppelet forurenser land eller hav. Opp mot 80 prosent av marint søppel stammer fra land. 


Dette var slutt av innholdet. Footeren starter