Hopp til innhold Hopp til hoved meny Gå til Søk Hopp til kontaktinformasjon
Du bruker en utdatert versjon av Internet Explorer. Noen funkjsoner fungerer kanskje ikke som de skal. Vennligst oppgrader for en raskere og bedre opplevelse.

Sporveien består av forskjellige virksomheter

Dette er brødsmuler for å hjelpe deg å navigere


Som en vognfører for trikk har du ansvaret for å kjøre folk fra det ene stedet til det andre med sikkerhet, ansvar og full konsentrasjon. 

Homera_Hameed_1000.jpg


Du er pliktig til å gi relevant informasjon til kundene og være tilgjengelig på intern radio hele tiden for å kommunisere med trafikkleder og andre førere på linja. Du har direkte kontakt med passasjererne i form av billettsalg og eventuelt spørsmål som kundene kommer med.

Hvordan er arbeidsdagen din?

Arbeidsdagen varierer fra dag til dag. Det kan forekomme avvik i trafikken når som helst uavhengig av tid og sted. Man bør være godt forbredt på det og kunne takle det med ett smil og holde hodet kaldt. Det er alltid ulike dager og situasjoner på jobben. Vaktene består av både tidlig, midt og sein vakter. Det er stort sett gøy å kjøre trikk, men det kan komme litt stressende situasjoner også innimellom da du har ansvaret for din og andres sikkerhet, kundenes tid og samtidig unngå å kræsje med andre trafikanter.

Hva liker du med jobben din?

Jeg synes det er gøy å kjøre trikk. Tiden går veldig fort uten at jeg trenger å følge med på klokka. Arbeidsmiljøet er noe jeg liker å skryte av på jobben min. Det er utrolig hyggelige kolleagaer samt en god ledelse som du alltid kan henvende deg til dersom det skulle være noe. Det er veldig fleksibelt med tanke på forskjellige vakter. Du kan alltid søke pent om vakt bytte hvis du har behov for det. Jeg liker å ha direkte kontakt med passasjererne mine og derfor liker jeg å selge billetter ombord.

Hva er bakgrunnen din ?

Jeg har tatt enkelte emner ved Høgskolen i Oslo innenfor Administrasjon og ledelse og i noen politiske fag. Gjennom årene har jeg hatt forskjellige arbeidserfaringer. Alt fra vikarlærer på barne og ungdomsskole, butikker, assistent for folk med psykisk tilstand og til og med Oslo ligningskontor. Både i barndommen og under studentlivet mitt kjørte jeg mye trikk, siden den gang har jeg hatt dilla på å bli vognfører som jeg er per dags dato.

Hva spør folk om når du forteller hva du jobber med ?

Første spørsmålet jeg får er om det er vanskelig å kjøre trikk, får også en del spørsmål om hva jeg får i lønn og om det er en jobb for studenter. Noen lurer også på om det er farlig å kjøre trikk.

Hva er ditt beste råd til de som er nysgjerrige på å jobbe som togfører i Sporveien ?

Det viktigste er å ha interesse for det du jobber med. Du må kunne yte god service, være aktpågivende og varsom. Du må kunne håndtere enkelte hendelser på en rolig og tålmodig måte. 


Ingeniør - Håkan Lund

Jeg jobber med vognmateriell, spesielt trikk i teknisk avdeling i operatørsenheten. Mine ...


IT-konsulent - Claus Selle

Jeg er senior Arkitekt IT-infrastruktur, arbeidsdagen består av alt fra design og defineri...Dette var slutt av innholdet. Footeren starter