Møt en av våre ansatte, dataanalytiker Dharun Arulthas

Les om dataanalytiker Dharun Arulthas' reise fra trainee til prosjektleder og oppdag hvordan Sporveien gir deg muligheten til å utvikle deg og ta på deg varierte oppgaver.

Bilde av ansatt i Sporveien - Dharun Arulthas.

Dataanalytiker Dharun Arulthas begynte som trainee i Sporveien. Han liker at han stadig blir utfordret og får prøve nye ting . Foto: Sporveien AS

Hva er din jobb i Sporveien?

Jeg er dataanalytiker i Analyse og Utviklingsavdelingen i T-banen. Akkurat nå jobber jeg som prosjektleder i et prosjekt hvor vi utvikler et konsept for datautveksling mellom T-banen og Ruter. Det er et spennende teknologiprosjekt hvor vi gjennom data skal gi våre kunder en enda bedre opplevelse. Dette er eksempelvis informasjon om hvor fulle togene er, posisjoner på tog, avvik osv. Jeg har også ansvaret for å kartlegge integrasjon og utnyttelse av CBTC-data til analyseformål.

Utover dette har jeg litt forskjellige oppgaver, blant annet operasjonelle analyser, dashboard utvikling og KPI arbeid med ledelsen.

Du får muligheten til å prøve deg på så mange forskjellige områder, om det så er å dykke ned i den tekniske delen av bedriften, jobbe med fremtidens strategi eller prøve deg på personlig utvikling ved å lede prosjekter eller mennesker. Det er nettopp dette som er grunnen til at jeg fortsatt er i Sporveien.

Dharun Arulthas , Dataanalytiker hos Sporveien

Hvordan ser en vanlig arbeidsdag ut for deg?

Det er ingen dag som er lik. Avdelingen min er ofte et bindeledd mellom flere avdelinger, prosjekter og ledelsen, og det handler mye om å koordinere ulike behov og å sette seg raskt inn situasjoner, mennesker og emner. Man blir fort en «informasjonspusher» som blir involvert i mye. Det gjør at man i løpet av en uke kan ha vært innom avdelingskontoret, verkstedet, prosjektkontoret og noen ganger Ruter for å møte ulike folk og forstå prosesser. Det gjelder å ha tunga rett i munn og være villig til å stadig lære seg nye ting. I tillegg til alt dette, kan det også komme forespørsler om analyser fra organisasjonen. Da hjelper det mye at man har frihet til å styre egen arbeidshverdag og ikke er låst til å jobbe 08.00-16-00.

Hva er det beste med å jobbe som dataanalytiker? 

Det som gjør meg mest motivert er at jeg stadig blir utfordret og får muligheten til å lære nye ting. Jeg har både betydelig ansvar og frihet til å være kreativ i arbeidet mitt. Det er spennende å se at det man gjør har en direkte effekt på T-banens fremtid. I tillegg er Sporveien en stor organisasjon med kompetente kolleger, og det er alltid noe sosialt som skjer, spesielt gjennom nettverket "Ung i Sporveien." Det gir meg noe å se frem til både i og utenfor arbeidstiden.

Hvorfor Sporveien? 

Jeg begynte som trainee etter å ha studert Industriell økonomi (INDØK). Jeg visste ikke helt hva jeg ville, men Sporveien ga meg muligheten til å utforske ulike områder gjennom traineeprogrammet. Det er nettopp dette som er grunnen til at jeg fortsatt er i Sporveien. Du får muligheten til å prøve deg på så mange forskjellige områder, om det så er å dykke ned i den tekniske delen av bedriften, jobbe med fremtidens strategi eller prøve deg på personlig utvikling ved å lede prosjekter eller mennesker. Dette gjelder spesielt for avdelingen jeg jobber i hvor vi er syv ansatte som jobber med ulike ting, og har muligheten til å prøve seg på nye oppgaver om man har lyst. Jeg jobbet selv tidligere mye med Innsikt for T-banen og har nå fått bryne meg på dataprosjekter etter eget ønske.

Hva har du har lært av å jobbe i Sporveien?

Jeg har en ingeniørutdanning og har tidligere studert tekniske fag og tallbehandling. En viktig innsikt jeg har fått er betydningen av å forstå det menneskelige aspektet i en stor organisasjon som Sporveien. Man må forholde seg til ulike mennesker på forskjellige måter, og presentere informasjon ulikt, avhengig av hvem man snakker med. Du kan gjøre verdens beste analyse, men den har ingen verdi om menneskene som skal bruke den ikke forstår den!